'

недеља, 17. јануар 2010.

Capellovi nogometaši će sami plaćati osiguranje za svoje obitelji

Engleski nogometaši morat će iz vlastitog džepa platiti osiguranje za članove svojih obitelji koji će ih pratiti na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici...

News of the World prenosi kako će Engleski nogometni savez (FA) platiti osiguranje svojim reprezentativcima, ali je odbio isto napraviti za njihove žene, djecu i ostalu pratnju.

Procjenjuje se da će Capellovi igrači ukupno platiti oko milijun funti za tjelohranitelje svojih najbližih, odnosno svaki bi igrač trebao izdvojiti po 43.000 funti.

Obitelji nogometaša moraju biti smještene najmanje 50 milja dalje od trening kampa preprezentacije u Rustenburgu, na sjeveru Južnoafričke Republike. Strah za sigurnost igrača i njihovih obitelji povećao se nakon nedavnog terorističkog napada na reprezentaciju Toga uoči početka Afričkog kupa nacija u Angoli.

- Otmice, pljačke i krađe automobila bit će najveće prijetnje obiteljima nogometaša. Južna Afrika se bori s nemilosrdnim kriminalcima koji trljaju ruke na pomisao da će im toliko poznatih multimilijunaša biti na dometu. Igrači će biti sigurni u hotelu i trening kampu, ali njihovi prijatelji i obitelj će biti u velikoj opasnosti - rekao je neimenovani izvor za NOTW.

Procjenjuje se da će svaka obitelj imati najmanje dva čuvara, regrutirana iz redova nekadašnjih specijalaca. NOTW navodi se svaki dan u JAR-u dogodi prosječno 5753 kriminalna djela, a godišnje oko 18.000 ubojstava i preko 70.000 seksualnih zlostavljanja.

Zbog svega će toga navodno i bogati vlasnik Chelseaja Roman Abramovič cijelo vrijeme tijekom SP-a biti na svojoj jahti, a na utakmice će odlaziti helikopterom kako bi što je moguće manje bio u opasnosti.

Нема коментара:

Постави коментар